4 Nisan 2018 Çarşamba

Cimtav Elektrik Panosu Ve Özellikleri

Elektrik Panosu


Elektrik sisteminin hem verimli hem de güvenilir olarak binalarda dağıtılması için kullanılmakta olan elemanların yer aldığı kabine pano denilmektedir. Elektrik tesisatlarında en önemli husus elektriğin güvenilir bir şekilde dağıtılmasıdır. Bu noktada elektrik panosu kullanılarak bu güven sağlanır. Bu panonun yapım aşamasında gerekli olan bakımlar düzenli bir şekilde yapılmaktadır.

 Elektrik Panosu Nedir ?


  Elektrik panosu farklı kullanım alanlarına sahiptir. Evlerde ya da binalarda kullanılan elektrik panoları yaşam alanlarına uygun olarak standart bileşenler içermektedir. Bunun dışında fabrika ya da işyeri gibi alanlarda kullanılan panolar farklı özelliklerde tasarlanmaktadır.

  Fiziksel elektrik panosu hem sabit hem de çekmeceli özellikleri ile iki gruba ayrılmaktadır. Voltaj olarak da alçak, yüksek ve orta gerilim şeklinde sınıflandırılmaktadır. Buna göre bu panolar sektörlere ve kullanılacak alanlara göre farklı şekillerde değerlendirilmektedir.
 Bir ya da daha fazla katlı yaşam alanlarında küçük model elektrik panoları bulunmaktadır. Bu panolarda elektrik sayacı, sigorta, zil trafosu, merdiven otomatiği ve merkezi olan otomatik kesici mevcuttur. Son derece kaliteli malzemeler kullanılarak panodan alacağınız verim artırılmaktadır.

  İşyerlerinde kullanılan elektrik panoları enerji ihtiyaçlarına göre farklılık göstermektedir. Yüksek gerilim ihtiyacı olan alanlarda voltaj da yüksek olacağı için pano bileşenleri farklı olarak tasarlanmaktadır.

  Bilgisayar ortamında projelendirilen elektrik panoları bazı özel programlar ile tasarlanmaktadır. Panoda kullanılacak olan sacların ölçüleri alınır ve kaliteli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun olan elektrik panoları üretilir.